2010. május 16., vasárnap

Attila 5 éves szülinapja

A március igen eseménydús hónap volt nálunk. Nem csak Ákos lett fél éves. Apának névnapja volt. És Attila betöltötte hó végén az 5. életévet. Bizony jövőre iskolába fog menni, ha minden jól megy. El sem hiszem, hogy így elrepült az idő.

Pedig ő is nem is olyan rég született, de már 5 éves kisfiam van nekem.

Súly: Elértük a 15 kg-ot. Hip-hip hurrá! :)

Magasság: A legutolsó mérés szerint 107 cm. De ez nem a lepontosabb.

Továbbra is járunk a fejlesztésekre, ahol egyre ügyesebb lesz. Azt mondják, nem lesz gond az iskolával. Nagyon okos, és motiválható.

Óvoda: Ugye volt egy ovi váltásunk. Most már tetszett neki. De elköltözött a kisbarátja, és így már annyira nem jó buli az ovi.

Beszéd: Az r betűvel gondok vannak, illetve egy kicsit mintha sejpítene, de szerintem nem lesz gond.

Képzeletbeli barát: Igen, megjelent egy képzeletbeli barát az életében. Nem is csoda, volt az évben elég változás. Egy sejtecskéje van, illetve volt. Mert meghalt és visszament a pocakjába. Bár mostanában megint emlegeti néha a sejtecskéjét, de az előző volt az igazi. Az szinte egyik napról a másikra észervétlenül tűnt el az életéből.

Félelem: Viszont elkezdett félni a sötétben. Már sok dolgot kipróbáltunk. De ez is majd elmúlik nem nagyon aggódom. Amíg elalszik bent kell lenni a szobában vele, de aztán nincs gond. Már saját kis kuckója is van, kislámpával, de így sem tud elaludni ha nem tud minket a szobában. Szerintem pár hónap múlva ezt is elfelejti majd.

Rajzolni még mindig nem szeret, de annál inkább szeret mozogni. Nagyon ügyesen mászik fel mindenre. És nagyon ügyesen kezeli a számítógépet, nagyon ügyesen játszik a számítógépes játékokkal. Bár tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen korú gyereknek nem kellene játszania a gépen. De nem vettük észre semmi negatív hatását. Sőt, nagyon ügyesen fejleszti a kézkoordinációt is. Tényleg nagyon ügyesen játszik. :)

Kedvenc játéka: A számítógépen kívül még mindig az elsők a fegyverek. Van már sok fajta puskája, kispisztolya, kése, kardja, és íja is. Az íjjal is egyre ügyesebben bánik. De szeret autózni is. És társas-, meg fejlesztő játékokkal is sokat játszunk.

Kedvenc étel:Szerencsére az új oviban az étvágya is megnőtt kicsit. Szereti a bolognai spagettit ez az abszolut kedvenc. Még szereti a borósfőzeléket, az uborkát, az epret, a sárgarépát, kukoricát, rizst, de a krumplit is megeszi.

Kedvenc meséje: Chowder (ennek nem örülök), de hát nincs mit tenni. Ezen kívül még sok mesét szeret nézni, többnyire azért a cartoon networköt választja, pedig szereti a Thomas-t és a Fifi-t is nézni.

Nagyon szereti az ismerőseinket. Ha bárkitől el kell válni, azt mondja, hiányzik neki. Nagyon szereti a copfos lányokat.

És igen fiam szerelemes. Az oviban minden héten más gyakorló főiskolás van velük. Ők óvónőnek tanulnak. És az egyikükbe beleszeretett Attila. Mert nagyon szép lófarokba kötött haja van. Nekem ezt mondta. :)))) Sajons ezt a lányt, már csak csütörtökönként láthatja, de azért ő ezzel is boldog. :)

A születésnapjáról videót is készítettünk. Itt megtekinthető.

És akkor jöjjenek a képek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése