2011. július 27., szerda

Tali a játszóházban

Újabb hosszú szünet után játszóházban találkoztunk tegnap Gergővel és Zolikával, Eszterrel és Glóriával. Hát sajnos nem sokat tudtunk beszélni. Hiszen a gyerekek minden felé rohangáltak. És a sok gyerek miatt örültünk, hogy követni tudjuk őket. :D Ákos egy pillanatra el is tűnt a szemem elől, amikor Attilát leszidtam. Meg is ijedtem rendesen. De szerencsére gyorsan megtaláltuk. :)
Attilának is nagyon hiányzott már a gyerektársaság, meg a játszóház. Ákos meg nagyon örült a sok csúszdának, kislabdának, játéknak, amit látott. Azt sem tudta, hogy hová nyúljon. :D









Viszont hatalmas szókincs fejlődésen megy keresztül. Mert pár napja folyamatosan ismételgeti a szavakat, amiket hall. Sőt elkezdett babanyelven beszélni. Annyira nagyon cuki ahogy mondd. Pedig egy biztos, ő nem az a bőbeszédű egyéniség. Mégis mostanában sokat hablatyol. És ez annyira jó. :) Nyilván ennek is köszönhető, hogy hirtelen ennyire ügyesen fejlődik a beszélőkéje.
Új szavak a teljesség igénye nélkül:

Beeee- bari
Tájé-tányér
bubi- cumi
ííííííí-víz
pa- vaj
kuku- buborékos víz
koka vagy kukó- kóla ezt nem kaphat, de kéri elég gyakran.
hama- hami
pé-pénz
gui-befőttes gumi
kají, kájííí- kavics
Teljesen új: tótyátya, néha tyétyátya-pénztárca :D

Ezeket használja is rendszeresen. Tehát látszik, hogy egy idegen még tuti nem értené meg, mit akar a fiam, de már nevén nevezi a dolgokat, próbálja hasonlóan kimondani, és ez nagyon jó. Ezen kívül tuti vannak még szavak, csak nem jutnak eszembe.

Szopival úgy állunk, hogy most pl 3-4 napja talán nem is szopizott. De volt már ilyen szünet, aztán mikor Baracskán voltunk a papáéknál, akkor kérte minden reggel.

De itthon csak annyit kér, hogy az ölemben alszik el. Lefekszik a kis párnájára, cumi a szájába, egy-egy cumi a kezekbe és hozzám bújva elalszik. Azt hiszem, pár hónap múlva magától fogja abbahagyni a szopizást. Ez annyira jó.  :) Attilánál nem gondoltam volna, hogy van ilyen. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése