2011. április 23., szombat

Újabb betegség

A héten Ákos betegedett le először. Hányós vírus. Másfél napig folyamatos hányás még a víztől is. Közben hasmenés is, illetve előtte és utána.

Voltunk orvosnál. Kapott infúziót, amit teában kellett innia. Egy napi hányás után elkezdte iszogatni. Eleinte nagyon nem ízlett neki, de mikor nem kapott mást, akkor lelkesen itta azt is. Bár egész nap kendőben volt, és először 5 percenként kapott pár kortyot belőle. Szegénykém nagyon megviselte. Nem értette, miért nem adok neki enni, pedig kérte. Kért inni is (kisbéka, általában napi egy liter vizet simán megiszik), de azt sem kaphatott. És mikor nem kapott többet inni abból a borzalmas löttyből sem, nagy sírások voltak. Túlélésre játszottam, és növelgettem az időket, meg adagokat is. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Nagyon rossz volt látni, hogy szenved. A kendőben sokat aludt is szerencsére, bár olyankor aggódtam, hiszen akkor nem kapott az infúzióból. De másnapra szerencsére már jobban lett. Reggelire kapott két falat hamit, ez a betegség harmadik napján volt, azt egy az egyben kihányta a vízzel, amit megivott. Még kapott egy kis infúziót, és próbálkoztunk a vizet is csak kortyolgatni. Estére már evett egy keveset és nem hányta vissza nagy megkönnyebbülés volt.

Csütörtökre szinte rendbe is jött. De reggel kezdte Attila hányással. :( Hát neki pont nem hiányzott. Szerencsére nála a hányás "csak" egy napig tartott, de hasmenése van még ma is. És étvágya sem nagyon van. Eddig sem igen volt. Teljesen le van gyengülve szegénykém. Hőemelkedése is van már harmadik napja. Ma is aludt nappal sokat. Minden reggel úgy kelek, hogy na ma már semmi baja nem lesz, aztán csalódnom kell. :(
Talán holnapra rendbe jön kicsit.  Holnap húsvét így jó lenne ha ő is csemegézhetne a főztömből. Ma már főztem, és holnap ha minden összejön cipóban sült sonkát készítek meg egy tortát is.

Ákos viszont azóta még jobb étvággyal rendelkezik. Sír, ha elfogy a tányérjából az étel. Gyakorlatilag egész nap enne. És inni is annyit iszik, hogy elképesztő. Ma kétszer cseréltem rajta úgy pelenkát, hogy már annyira tele volt pisivel (pár óra alatt), hogy kifolyt. Ezen kívül volt még két teli pisilt pelusa. Viszont már hasmenése egyáltalán nincs. :)
Remélem, ha meggyógyul, Attila étvágya is hasonlóan alakul majd. Rengeteget kell visszaszednie. :(

Minden kedves olvasónknak kívánunk nagyon boldog, áldott húsvétot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése