2010. október 13., szerda

Ákos egy éves

Bizony, már egy év is eltelt azóta, hogy lefekvéshez készülődtem. Fogmosás után elmentem wc-re és jött az a jellegzetes pukkanás. Egyértelmű volt, miután felálltam, eljött az idő. A mai napig nem felejtem el ezt a napot sem. Teljesen nyugodt voltam. Csak fáradt, mivel majdnem éjfél volt már, és előző éjjel sem feküdtem le időben - az a fránya kockulás... :D

De 7 órával később már Ákos a mellkasomon volt. Nem volt könnyű, de abban a pillanatban megszűnt megint minden fájdalom, eltűnt a külvilág. Amikor megpillantottam, mintha Attila született volna újból meg. Annyira szép volt, mint a bátyja. Úgy magzatmázasan a számomra a legszebb a világon. Egy újabb csoda az életemben. Megérte a fájdalmat, a fáradtságot. Csodálatos érzés volt, hogy a kicsi meleg testével hozzámsímult és az illata.

Hajnali 5:55 volt, szeptember 25-e. Apa meg is jegyezte, hogy mennyi ötös. :) Ennek már egy éve, és úgy elrepült ez az idő, hogy észre sem vettük szinte.

 

 

Ma már mászik, feláll, felmászik, kipakol, kiabál és egy kis haspók.

Imád cumizni, de még mindig cicizik.

Imádja a dvd-ket pakolászni, a gond, hogy már ki is nyitja a tokokat, és kiszedegeti a lemezeket. :D

Ha bekakilt, és már zavarja, addig áll mellettem, és rángatja a ruhámat, amíg rá nem jövök, hogy baj van a pelusban. :D

Bármikor képes enni. Akkor is minden gond nélkül megeszi az ebédet, ha épp előtte 5 perccel evett meg egy maréknyi pufit. :) Ezen kívül mindenevő. Mindent megeszik, amit adok neki. Ha valamit nem hajlandó megenni, akkor gond van. Vagy poci fáj, vagy a foga.

És rájött a bepakolás örömeire is.

Szereti a zenét. Amint meghallja rázza a fejét, és hintázik, pattog. Elkezdett bár ezt már szülinapja után tapsolni is újra. Ha elég kitartóan énekelem neki a Tapsi tapsi..-t, egyszer csak elkezdi. Szereti a lóg a lábát is. :D
SZeret gitározni. Úgy pengette első perctől, mintha tudná, mi az. :D Az xboxhoz van mikrofonunk, és azt ha megkaparintja megfogja és beleénekel. :)

Ha elfárad imádnivalóan lefekszik ahol épp van, leteszi a fejét, olyankor ennivalóan édes tud lenni.

Természetesen kapaszkodva jár már. Egyedül még nem indult el, de eljön ennek is az ideje.

Már 5 foga van, a hatodik készülőben. Sőt, akár a 7- és a 8. is.

Szereti, ha apa simizi a buksiját. Egyébként a hasát, hátát, karját is szereti simiztetni.

Éjjel még mindig ébred, ilyenkor általában cicizik, és már alszik is tovább.

Végre megtanult lemászni az ágyból háttal, így már nem kell féltenem, hogy leesik, nyugodtan közlekedhet a lakásban.

Nem szereti a sapkát, de megtűri. Egy kis ellenkezés után megfeledkezik róla, hogy a fején van valami.

Evés közben a Kárókatona, Háztáji nóta és a Görögdinnye a kedvence, de minden érdekli, ami zene. A mesék annyira nem kötik le.

És ő is imádja a számítógépet már egész kis kora óta, Csapkodja a billentyűzetet, tologatja az egeret, tekeri a görgőt, ez nagy kedvenc. :)

Már tudja, hogy a fegyver bumbum szól. Na nem ezt mondja. De egyértelműen lövést utánozza. Hiába a bátyus tanítja. :DŰ
Tologatja az autókat. Minél nagyobb annál jobb. :D

Hintázás közben énekli, hogy "Hiiinnnttta". :)

Nem szereti a dobálást, és ha nagyon meglököm a hintában.Ilynekor megijed.

Ügyesen iszik pohárból, üvegből (sportkupakosból). És szeret is inni. Nagyon sokat iszik.

Ha baj van anyázik. Illetve Ájjjjjáááázik. :D

És ha valami nem úgy sül el, ahogy ő szeretné, akkor hisztizni is tud. Szerencsére, vagy épp szerencsétlenségemre, akarat hiányban ő sem szenved. :)

 

Szerencsém van, mert egy-két nehezebb naptól eltekintve Ákos nagyon "jó" baba. Tényleg repül mellette az idő. Eleinte szó szerinte evett, aludt, aztán volt egy kis hasfájós időszak is, de ez elég gyorsan elmúlt, bár akkor örökkévalóságnak tűnt. Volt a nem tudok kakilni időszak, az sem volt nagyon egyszerű, de nagyon nehéznek sem mondanám. Egyszerűen jó baba, és csak akkor sír, ha baj van, ha fáj valamije, vagy nagyon hiányol. El vagyok kényeztetve vele. :)

A szülinapi ünneplés jól sikerült. Kata és papa voltak itt aznap. Pénteken már kapott ajándékot Csabitól, a keresztapjától, szombaton nem ünnepeltünk, mert apa koncertezett, de vasárnap megünnepltük tortával, ebéddel, ajándékokkal.

Sajnos csak a tortáról van kép. Nem sikerült fényképezni az ajándék kibontást, viszont videó van róla. A torta ízlett neki. Most először evett édeset. Egy tojásmentes piskótás és tejmentes tejszínnel készített feketeerdő tortát sütöttem, mert ezt mindannyian ehettük. :) Bár nem volt a legfinomabb, de rossz sem volt. :) És a lényeg amúgy is a gyertya volt, amit sikerült eloltania, természetesen úgy, hogy megfogta. :( Pedig én csak egy pillanatra néztem el, sajnos Kata is pont akkor nem figyelt. De Attila is belecsapott az ő első gyertyájába. Így mondhatni ez már hagyomány nálunk. :) Nem történt semmi baja, mivel azonnal elaludt a gyertya. Még csak meg sem látszott a nyoma. De azért kis sírás volt. :)

És íme az ajándékbontós videó. Attila nagyon segített. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése