2011. május 31., kedd

Gyereknap harmadik felvonás


 
Úgy volt, hogy hétvégére lemegyünk nagyszülőkhöz, de nem tudtunk sajnos, mert apának váratlan munkája adódott. És mivel annyira ritkán van itthon hétvégén, azért nem akartuk egyedül hagyni, mégis jó őt látni. :) Ezért maradtunk mi is, és itt aludt Kata nálunk, így szombaton el tudtunk menni a parlamentbe, megnézni a koronát. Gyönyörű az épület, a korona meg egyszerűen még mindig bámulatos, csak annyira rövid időnk volt bent. :( Alig mutattak meg valamit. :( Aztán meg megállítottak minket és 10 percig álltunk libasorban, hogy kimenjünk egy folyosón.
Amikor a kijárathoz értünk volt egy emlékérme készítő. Ott rohamtempóban tekert a gyerek egy hölggyel, aki segített neki, hogy minél előbb kimenjünk onnan. Nagyon figyelnek a biztonságra az tuti, de akkor azt miért nem teszik arrébb, vagy nem is értem minek van ott.


(Egyébként érdekes, ez az emlékérme készítő gépezet is. A Mezőgazdasági Múzeumban voltunk, épp tekertük a gyereknek az érmét, amikor oda jött egy amerikában élő idős házaspár, hogy ez micsoda, hogy működik. Elmagyaráztuk nekik, amikor a bácsi elkerekedett szemekkel nézett, hogy ezt ő nem csinálja, nem szabad, hiszen az pénzrongálás, és mint nemzeti jelkép a pénzrongálása is bűntett. Ennek utána tervezek nézni, hogy Magyar jogszabály szerint, hogy is van ez, mert igazán érdekes felvetés. Bár nem számít az én véleményem, de igazán meg lehetne ezt máshogy is oldani...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése